OCMW Bilzen
 

Sociale kruidenier 'Bieskruid' en "Biesotiekje"

           

Bieskruid is een sociale kruidenier waar mensen met een beperkt budget betaalbare, gezonde voeding, onderhouds- en verzorgingsproducten kunnen kopen én elkaar kunnen ontmoeten in een gezellige sfeer. Daarmee wil Bieskruid een kwalitatief alternatief bieden voor noodhulp en vooral mensen met een laag inkomen op een duurzame wijze toegang geven tot gezonde voeding.

Biesotiekje is een afdeling van de winkel waar 2de hands kinderkleding (tot 16jaar) en speelgoed kan aangekocht worden. 'Bieskruid' en 'Biesotiekje' zijn initiatieven van het Sociaal Huis Bilzen in samenwerking met Samenlevingsopbouw (RIMO), vzw Markant en Giva, met steun van de Programmatorische Overheidsdienst Maatschappelijke Integratie (POD MI), afdeling Sociale Economie.

Bieskruid beschikt eveneens over een ontmoetingsruimte en speelhoek voor kinderen. De sociale kruidenier vervult zijn sociale functie door als werkgever te fungeren voor sociaal tewerkgestelden.


Er is geen vrije toegang tot de winkel. Inwoners van Bilzen en Hoeselt kunnen doorverwezen worden via het OCMW van Bilzen, het OCMW van Hoeselt en via de partners van het Sociaal Huis. Verder zijn er ook voorwaarden m.b.t. het inkomen.

meer info op het tel 089/51 94 80


Bieskruid& Biesotiekje vind je op de 2de verdieping van het Sociaal Huis Bilzen, Hospitaalstraat 15.

De sociale kruidenier is elke werkdag open van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur ( op vrijdagnamiddag is de winkel om 15u gesloten)

Voor Bieskruid en Biesotiekje zijn we op zoek naar enthousiaste personen die zich op vrijwillige basis willen engageren.
Interesse? Aarzel niet om ons te contacteren: Sociaal Huis Bilzen: Tel.: 089 51 94 80 of e-mail: bieskruid@ocmwbilzen.be

 

 

 
Printer Friendly

Gerelateerde bestanden
BestandBieskruid en Biesothiekje
 
     
  Gebruikersnaam Wachtwoord