OCMW Bilzen
 

Nuttige links

 

Sociale kaart

 

Sociale kaart Limburg 

De sociale kaart bevat adresgegevens, contactpersonen, openingsuren, … van OCMW's, gemeentebesturen, ziekenhuizen, voorzieningen voor personen met een handicap, voorzieningen voor senioren, vakbonden, mutualiteiten, tewerkstellingsdiensten, opleidingscentra, justitiële diensten, buurtcentra, Centra voor Algemeen Welzijnswerk, Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg, Comités Bijzondere Jeugdzorg, dienstencentra, jeugddiensten, consultatiebureaus, ...

 

 

 

 

Tewerkstelling en opleiding

 

Werkwinkel

De Werkwinkel is de plaats waar je alle organisaties vindt die je helpen in je zoektocht naar werk. Samen onder één dak.

 

VDAB

Bemiddeling en opleiding door specialisten, hulp bij je zoektocht naar een job, opleidingen bij de vleet, loopbaanbegeleiding,... het zijn maar enkele van de vele diensten die de VDAB aanbiedt.

 

RVA

Website van de RVA (Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening) met informatie over werkloosheid, brugpensioen, loopbaanonderbreking, tewerkstellingsmaatregelen (o.a. PWA), enz.

 

Dienstencheques

De dienstencheque is een systeem waarbij een erkende onderneming (= werkgever) werknemers in dienst neemt om activiteiten van huishoudelijke hulp thuis bij een gebruiker (= particulier) of daarbuiten uit te voeren.

 

Word wat je wil

Je bent op zoek naar een cursus of een opleiding? Je bent op zoek naar een school of een opleidingscentrum? Hier vind je het aanbod van de door de Vlaamse overheid gesubsidieerde opleidings- en vormingsaanbieders. Deze website bevat ook een stageforum dat een ontmoetingsplaats is voor mensen die een stageplaats zoeken en zij die er een aanbieden.

 

 

 

 

Overheid

 

Bilzen

De officiële site van de stad Bilzen

 

Andere gemeenten, OCMW’s en politiezones

Database met de adressen en officiële websites van lokale besturen: gemeente, OCMW en politie

 

 

 

Limburg

De officiële site van de provincie Limburg

 

 

 

 

 

Senioren

 

Seniorennet

Dé portaalsite voor de senior met rubrieken zoals: Computerhulp, Geld & Werk, Gezond Leven, Huisdieren, Jobs & bijverdienen, S.O.S. nummers, Thuis op Internet (Uitgebr), Toerisme, Voordelen,Vrije Tijd, Wonen & Zorg, ...

 

Websenior

Portaalsite voor senioren m.b.t. huisvesting, verpleegkunde,...

 

Seniornet

Seniornet.be is een website voor de “meerwaarde zoekende” digitale plusser, met informatie en nieuws over seniorenkwesties.

 

Dagverzorgingscentra

Adressen en telefoonnummers van erkende dagverzorgingscentra.

 

Centra voor kortverblijf

Via deze website krijg je een overzicht van alle Limburgse centra voor kortverblijf. Je kan ook op een eenvoudige manier zoeken naar vrije kamers kortverblijf voor een bepaalde periode en/of plaats. Wanneer je een geschikte kamer gevonden hebt , kan je hierop een optie nemen .

 

Rusthuizen

Adressen en telefoonnummers van erkende rust- en verzorgingstehuizen

 

 

Serviceflats 

 

Adressen en telefoonnummers van erkende serviceflats

Gezondheid en Welzijn

 

AZ Vesalius

Hier vindt U handige informatie omtrent het AZ Vesalius in Tongeren en Medisch Centrum Bilzen.

 

Expertisecentra Dementie Vlaanderen

De Expertisecentra Dementie Vlaanderen zijn ontstaan vanuit de nood aan informatie en begeleiding van iedereen die geconfronteerd wordt met dementie.

 

CAD Limburg

De CAD (Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen) zijn provinciaal georganiseerd en bieden ambulante ondersteuning en zorg aan iedereen met hulp- of informatievragen over alcohol, medicatie, drugs en gokken.

 

VAD

VAD (Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen) overkoepelt het merendeel van de Vlaamse organisaties die werken rond de thematiek van alcohol, illegale drugs, psychoactieve geneesmiddelen en gokken.

 

CAW

Bij een centrum voor algemeen welzijnswerk (CAW) kan je terecht met vragen en problemen. Hulpverleners luisteren naar je vraag en zoeken samen met je naar een oplossing. Het algemeen welzijnswerk biedt hulp- en dienstverlening aan alle burgers.

 

 

Budgetbeheer en budgetbegeleiding

Budgetplanner

Wil je de baas blijven over je eigen geld? Wil je zien waar je geld naartoe gaat? Budgetplanner wil u helpen een zicht te krijgen op uw inkomsten en waar u dit geld elke maand of week aan uitgeeft. (een initiatief van het OCMW van Antwerpen)

 

Rechten en voordelen

 

Rechtenverkenner

 

Deze website bundelt informatie over sociale voordelen en tegemoetkomingen op federaal, Vlaams, provinciaal en gemeentelijk niveau, gerangschikt volgens de sociale grondrechten.

 

Mobiliteit

 

Taxicheques (Limtax)

Personen met een ernstige motorische handicap kunnen het openbaar vervoer niet altijd gebruiken. Als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen kunnen ze een taxipas en taxicheques aanvragen.

 

Minder Mobielen Centrale (MMC)

 

De Minder Mobielen Centrale vervoert mensen met een beperkt inkomen en die problemen hebben om zich te verplaatsen. Meestal gaat het om mensen die vanwege leeftijd of ziekte geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Het aanvragen van een rit gebeurt bij de dienst sociale zaken van de stad Bilzen.

 

De Lijn

Informatie over dienstregelingen, tarieven, abonnementen etc. van bussen van De Lijn.

 

NMBS

Dienstregelingen, tarieven, etc. van treinen.Printer Friendly

 
     
  Gebruikersnaam Wachtwoord